Nostalgische Kranen
Montage Keukenkraan

Hoe monteer ik een keukenkraan?

Er zijn 3 verschillende soorten keukenkranen met elk haar eigen montage instructies:

Monteren 1-gats keukenkraan

Een keukenkraan met 1-gat heeft een Europees standaard kraangat nodig van 35mm, doordat dit een standaard maat is kan er wanneer de keukenkraan aan      vervanging toe is altijd door een andere kraan vervangen worden. Voordat u de keukenkraan op het aanrecht of keukenblad gaat monteren dient u eerst te weten wat het bladdikte is van het keukenblad. De meeste keukenkranen zijn geschikt voor een keukenblad dikte van 40mm. Meet voordat u een keukenkraan aanschaft eerst de bladdikte.

Plaatsen van hoekstopfilterkranen

Bij bijna iedere keukenkraan worden flexibele slangen bijgeleverd van 3/8" of 1/2" die u op de aansluiting op de muur kunt draaien. Wij adviseren altijd eerst hoekstopfilterkranen te plaatsen op de waterleiding om het vuil en grote stukken kalk tegen te houden. Doordat het vuil niet in het binnenwerk van de kraan komt zal de levensduur van de kraan verlengt worden. Daarnaast doordat het een stopkraan is kunt u de keukenkraan indien nodig vervangen door enkel de stopkranen dicht te draaien zonder de hoofdwaterleiding af te sluiten.

Waarom de leidingen spoelen voordat de kraan in gebruik wordt genomen?

Spoel de waterleidingen altijd voor dat u een nieuwe keukenkraan plaatst. Bij het aansluiten op nieuwe leidingen kan er vuil, stof of braam resten in de leidingen zitten. Bij het op waterdruk zetten van deze nieuwe leidingen zonder deze leidingen eerst te spoelen kan dit vuil in uw kraan en dus in uw binnenwerken van uw keukenkraan terecht komen. De kans is dan aanwezig dat de nieuwe kraan daarna meteen druppelt/lekt. Dit komt door dat het binnenwerk in uw kraan beschadigd is door het vuil in uw leidingen. 

Worden kranen getest in de fabriek?

Alle kranen van de betere merken worden van te voren getest en op waterdruk gezet in de fabriek. Deze gaan dus werkend de fabriek uit, worden daarna gecontroleerd of deze compleet en onbeschadigd zijn. Na deze controle wordt de doos verzegeld en opgestuurd naar de leverancier. Mocht u verzegelde verpakking van uw keukenkraan openen en er ligt wat water in de doos dan weet u dat dit van het testen van de kraan komt vanuit de fabriek.Monteren opbouw keuken muurkraan: